Reflexterápia

Dr. Petre Muresan - Centrul Medical MEDREFLEX LINE - Cluj Napoca
A cikk írója: dr. Petre Mureşan

Mi a Reflexterápia?

„Egy egészséges kóldus boldogabb, mint egy beteg király.”
Schopenhauer

 
A fenti idézet szavai azt mutatják, hogy az egészség lényeges összetevője a boldogságnak, és mivel mindannyian boldogok akarunk lenni, ez azt jelenti, hogy egészségesek akarunk lenni. De nagyon sokszor csak nehezen jutunk el a meggyógyuláshoz, mivel sok esetben azt sem tudjuk, hogy betegek vagyunk, vagy éppen úton vagyunk egy betegség felé. Annak megállapításában, hogy betegek vagyunk-e, vagy úton vagyunk-e egy betegség felé, nagy sikerrel a reflexterápia tud segíteni, amely a beteg szervezet egyik diagnosztizáló módszere, de ugyanakkor egy nagyszerű természetes kezelési lehetőség is.

 
Napjainkban van még egy nagyszerű diagnosztizáló módszerünk, amely addig elmegy, hogy már hosszú idővel annak megjelenése, megmutatkozása előtt előre látja egy betegség kialakulását. Ez a TERMOGRÁFIA. Lásd a TERMOGRÁFIA fejezetet!

 
A TERÁPIA/GYÓGYMÓD kifejezés a görög nyelvben hívást, a Föld felé intézett segélykérést jelent. És a Föld valóban segítséget nyújt mindazáltal, amije van: az ásvány- és termálvizek, az iszap, az agyag, a drágakövek, a homeopata orvoslások, sőt a lábunk alatt heverő kövek által is, amelyek a talpunk reflexogén zónáit masszírozzák. Biztos vagyok benne, hogy innen indult a reflexterápia, abból a leckéből, amit a természet adott át az embernek, s mely által arra vezette, hogy észrevegye, megállapítsa azt, hogy a természet elemeinek pontos küldetésük van, és csak egyszerűen használnunk kell azt a sok ajándékot, amit ezek nyújtanak a számunkra. Egy nagy lélek-kutató mondta nemrég nekem, hogy morálisnak, erkölcsösnek lenni annyit jelent, mint minden dolgot annak a rendeltetésének megfelelően használni, amire az a Teremtő által teremtve volt. Akkor erkölcsös és szabad vagy. Sok más előnye mellett, amit nyújt, a reflexterápia már az ókortól kezdve arra hívta meg az embert, hogy erkölcsös és szabad legyen, megmutatva neki, hogyan használja a különböző elemeket, azok rendeltetési céljainak megfelelően.

 
Tehát, ezt a segítséget kérve a földtől, a föld elemeitől, a természet azon kövek által, amelyek az ember talpának a reflexogén zónáit masszírozzák, már a legrégibb időktől kezdve azt sugallta az embernek, hogy ez az egyszerű, de annyira mély gyakorlat sok megbetegedésre egy kezelési forma és módszer lehet.

 
A Reflexterápia egy nagyon egyszerű elvből indul ki, amelyet az alternatív gyógyászat már a legrégibb időktől kezdve megsejtett és megfigyelt, éspedig abból, hogy minden testi szervnek van egy idegvégződése a test felületén. Ezen pontoknak, idegvégződéseknek a masszírozása pedig fenntarthatja, javíthatja, vagy visszaszerezheti az elvesztett egészséget. Ez az egyszerű elv, amit természetes módon figyeltek meg, ma a kutatások által egyre gyakrabban válik bebizonyított ténnyé (én ezt a termográf segítségével teszem).
 
Sedinta de reflexoterapie - Centrul Medical MEDREFLEX LINE - Cluj Napoca

 
Az idegvégződések szét vannak szórva a test egész felületén, de kezelési szempontból a 100%-nak számító összmennyiségből kb. 93% a talpban található, majd pedig a kezek következnek 5%-kal, a többi 3%-ot pedig a testi többi részén elhelyezkedő pont teszi ki.
A Reflexterápia ezen pontoknak a bizonyos szabály és technika, bizonyos intenzítás és sorrend szerinti feldolgozásával szerzi vissza a szervezet egyensúlyát és helyezi vissza azt a jó működés útjára, az egészség útjára.

 
A Reflexterápia megtartja a jelenlegi egészségi állapotát, vagy abban segít, hogy visszaszerezhesse elveszített egészségét.


 

MILYEN BÁNTALMAK ESTÉN HASZNÁLHATJUK A ReflexterápiÁT?


 
Azon néhány ellenjavaslatot leszámítva, amit egy gyakorlattal rendelkező orvos meg kell állapítson, a reflexterápia minden lehetséges betegség esetében alkalmazható. A www.medreflexline.ro című honlapunkon külön minden egyes szerv reflexterápiájára vonatkozó alfejezetünk is lesz, ahol el fogjuk magyarázni, hogy miért és hogyan kell használni, milyen mechanizmusok által működik a reflexterápia, melyek az illető szervre vonatkozó különleges hatásai, valamint azokat az információkat is közzé fogjuk tenni, amelyeket hasznosnak fogunk találni arra nézve, hogy minél jobban érthetővé válljon ennek az orvosi rekuperációs módszernek a fontossága és értéke. Ebben, a reflexterápia néhány általános ismertetőjére vonatkozó cikkben csak egy néhány fontosabb esetet akarok felsorolni, amikor a reflexterápiát alkalmazni lehet:

 
 • A pajzsmirigy esetében alkalmazott reflexterápia
 • A szinuszok esetében alkalmazott reflexterápia
 • Az agy vérellátására alkalmazott reflexterápia
 • A szem (a látás javítása) esetében alkalmazott reflexterápia
 • A hallás fenntartása vagy javítása esetében alkalmazott reflexterápia
 • Az egyensúly fenntartása vagy visszaszerzése esetében alkalmazott reflexterápia
 • A szájüreg esetében alkalmazott reflexterápia
 • A légzőrendszer esetében alkalmazott reflexterápia
 • A szív- és érrendszer esetében alkalmazott reflexterápia
 • Az emésztőrendszer esetében alkalmazott reflexterápia (minden szervre külön-külön)
 • A kiválasztószerv esetében alkalmazott reflexterápia
 • A csont- és ízületirendszer esetében alkalmazott reflexterápia (Lásd a KEZELT BETEGSÉGEK fejezetet!)
 • Az immunrendszer esetében alkalmazott reflexterápia
 • A méregtelenítés esetében alkalmazott reflexterápia
 • A szexuális zavarok stb. (TDS) esetében alkalmazott reflexterápia

 
A maximális siker elérése érdekében azonban, és ezt hangsúlyozottan emelem ki, csakis orvosi felügyelet mellett és valódi szakemberek által kell ezt végeztetni.

 
Annak ellenére, hogy a reflexterápiát minden betegség esetében alkalmazzuk, a MEDREFLEX LINE ORVOSI KÖZPONTBAN elsősorban azon bántalmak orvosi rekuperációs kezelésére szakosodtunk, melyeknek felsorolását megtalálja honlapunkon, a kezelt betegségek fejezetnél.

 
A reflexterápiát lehet használni önálló módszerként, vagy úgy is, ahogy az mi tesszük, összetettebb orvosi rekuperációs ülések keretén belül, melyek több kezelési technikát foglalnak magukban, melyeket szintén megtalálhat honlapunkon az orvosi szolgáltatások fejezetnél.

 
A keringési-, a belső elválasztású-, a kiválasztó-, az ideg- és az anyagcsere rendszerre ható mechanizmusai miatt a reflexterápia egy nagyszerű orvosi rekuperációs kezelési módszer, amelyet nagy szeretettel ajánlunk Önnek. Orvosi központunkban a reflexterápiát nem csak véletlenül és találomra alkalmazzuk, hanem szigorú termografikus felügyelet alatt, ami a kezelésnek tudományos alapot nyújt, valamint elért, különleges (a termográf segítségével követett és bebizonyított) eredményei alapján ezt a módszert ajánlja is.

 
A termográfiáról más információkat is kaphat a SZOLGÁLTATÁSOK fejezetben, vagy a termográfia, mint diagnosztizáló módszer című cikkben.

 
A Reflexterápia programja

 
A reflexterápiás kezelések csak programálás alapján történnek.

 
Hétfő    7 - 13  ,  16 - 21
Kedd     7 - 13  ,  16 - 21
Szerda    7 - 13  ,  16 - 21
Csütörtök  7 - 13  ,  16 - 21
Péntek    7 - 13  ,  16 - 21
Szombat A PROGRAMÁLÁSOK FÜGGVÉNYÉBEN

Articolele publicate pe site-ul web www.medreflexline.ro sunt articole originale, protejate de Legea dreptului de autor. Este interzisa preluarea integrala sau in parte a continutului articolelor fara a obtine acordul scris de la autorul lor. Nu este permisa preluarea articolelor de pe site fara acordul autorului nici in cazul in care se indica sursa de unde au fost copiate!

Lépjen kapcsolatba velünk!

Kérjük, használja az alábbi űrlapot, hogy küldje el nekünk az üzenetet: